Una bona pizza

En època de crisi, i davant la dubtosa qualitat d’algunes pizzeries, una pizza a casa és una bona opció per un sopar sa, ràpid i sobretot, boníssim. A casa fa temps que hem estandarditzat una metodologia pizzera que s’ha convertit ja en una especialitat… Aquí va…

Ingredients per a una pizza: 

Una base de pizza (la Buittoni rectangular extra fina està molt bé), dos tomates (naturals o en conserva, però que siguen de qualitat, si són de pot!), totes les verdures que es vulguen (del tipus: xampinyons, carbassó, albergínia…), i formatges (la meva combinació perfecta és mozzarella fresca i parmesà en làmines), ruca ‘a tope’, oli , sucre i sal.

Preparació: 

Estirem la massa a  la reixa del forn (millor que en safata perquè així la calor arriba millor a la part de baix de la pizza), i la coem durant uns 6 o 7 minuts.

Hi posem, a sobre, els tomàquets prèviament ratllats (sense pell) o en el cas que siguin en conserva, tallats molt petitets i triturats amb la forquilla, amb un raig d’oli, una mica de sucre (per treure l’acidesa del tomàquet) i sal. Ho posem un ratet més al forn (uns 5 o 6 minuts més). Hi afegit les verdures tallades a làmines ben fines, afegim un raig més d’oli i sal de nou, i al forn. I quan ja està a punt d’estar cuit del tot, hi afegim per damunt la mozzarella a làmines i el parmesà. Un parell de minuts, amb el forn al màxim, la traiem, li afegim ruca al gust i … a menjar!

(veureu que a la foto falta la ruca)

Truc: és molt difícil tallar les verdures a làmines molt fines i uniformes. Hi ha un instrument, anomenat ‘mandolina’ , que és una autèntica descoberta (per fer samfaina, per tallar ceba per sofregits… és genial). La podeu trobar a les botigues de gadgets de cuina, per entre 13 i 35 euros.


Evidentment, es poden canviar les verdures pels ingredients que preferiu.

Advertisements

Etiquetes: , , , , , ,

3 responses to “Una bona pizza”

  1. Rastaman says :

    Boh, prenc bona nota de la recepta i la preparo!
    Molt bona idea el tema de les receptes de tuper. Lamento no haver-ho comentat a l’entrada corresponent. Em donarà moltes idees doncs, a partir d’ara hauré de començar a endur-me el dinar cuinat de casa.

  2. Lluís says :

    Oh, gràcies! He de dir-te que has aconseguit que faci per primera vegada (sí, molt greu) una pizza controlant-ne els ingredients. I fins i tot m’he atrevit a fer la massa. Per casa corre la brama que no me n’he sortit malament 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: