Lasanya de verdures de Jackie Kennedy

Us ho podeu creure o no (és elecció pròpia), però aquesta recepta m’ha arribat per un familiar polític que va conèixer personalment al cuiner de Jackie Kennedy. Jo crec que si és cert que a aquesta dona li agradava menjar plats com aquesta lasanya, és que tenia molt bon gust.

Ingredients (per a 4 persones):

Un parell de cebes tendres grans, 3 pastanagues, 1 albergínia, 2 carbassons, 6 o 7 xampinyons, 2 tomates ratllades, 1 pot de Mascarpone, 2 mozarelles fresques, 200 grams de parmesà, 2 paquets de plaques de lasanya (jo faig servir ‘El Pavo Fácil’, que no cal bullir-les), oli, sal, orenga, anet, pebre, i totes les herbes que vulgueu.

Elaboració:

Es tracta de fer una mena de samfaina amb totes les verdures. És a a dir talleu totes les verdures a dauets (o en juliana amb mandolina si voleu), i les aneu daurant. Primer la ceba. Quan està una mica rosada, la pastanaga; després l’albergínia, després el carbassó i per últim els xampinyons. Tallar i estofar totes les verdures requereix el seu temps, ha de fer xup-xup, paciència! Afegiu les herbes, sal, pebre, etc… I ja tenim la part important.

Talleu els formatges a trossets no gaire grans (el mascarpone no cal, es pot posar a culleradetes de cafè). Un cop teniu les plaques remullades amb aigua i escorregudes sobre un drap ben net, procedirem al muntatge. Com més capes hi hagi, millor. No es tracta de posar molta verdura a cada capa, per acabar abans, sinó al contrari.

Capa de verdura a baix de tot del motllo, capa de pasta, capa de verdura de nou, i comencem amb els formatges: una mica de cadascun dels tres. I així seguirem: capa de verdura, capa de formatges i capa de pasta; capa de verdura, capa de formatges i capa de pasta. Acabem, a dalt de tot, amb una bona capa de formatges (que es gratinarà). Un cop la safata està muntada, tenim dues opcions: si ho volem menjar de seguida, ho posem al forn una estona (potser 15 minuts), fins que tot el formatge estigui fos i integrat. Si ho volem menjar l’endemà, ho deixem tot preparat, i ho fornejarem una estoneta abans de parar taula.

Opcions: els formatges i les verdures són a gust de cadascú. Jo faig servir el que he explicat, i queda SEN-SA-CIO-NAL. Ara bé, podeu substituir els elements per d’altres sense problema

És un bon plat de tupper perquè escalfat queda boníssim, i quan està fet del dia anterior és quan és més gustós. Per això us recomano sempre fer-la el dia abans de menjar-la, encara que la mengeu a casa (i no amb tupper). D’aquesta manera tots els sabors dels vegetals i formatges s’impregnen i queda rodona.

Un bon vi, i a morir de gust…

Anuncis

Etiquetes:

7 responses to “Lasanya de verdures de Jackie Kennedy”

  1. cristina says :

    Espere probar-la el cap de setmana que estarem a Barna.(la pots deixar preparada el dia abans que arribem. Jajaja.
    Té un aspecte sensacional. Per cert, quin ingredient és l’anet?

  2. David says :

    Anet es Eneldo.
    Rosanna, quina pinta, mare meva…

  3. tramussosdafrica says :

    Intentarem fer-la de nou, Cris.
    Gràcies David, prova de fer-la i voràs…

  4. Isa says :

    Hola!! Un dia vaig sentir que et feien una entrevista a Rac1 i parlaves d’aquest blog. En aquella ocasió, vaig prendre nota d’aquesta lassagna, i 2 anys després, encara m’enrecordo de lo bona que va quedar, i la tornaré a fer aquest cap de setmana. moltes gràcies! Deliciosaaaa!

    • tramussosdafrica says :

      Isa! Quina il.lusió! Doncs me n’alegro molt. De fet, jo treballo a Rac1 i un estiu vaig fer una secció de gastronomia, suposo que va ser allò el que vas escoltar. En tot cas, moltíssimes gràcies i endavant a la cuina!!

    • tramussosdafrica says :

      Gràcies Isa! Jo treballo a Rac1 i hi vaig fer una secció de gastronomia a l’estiu, suposo que és allò el que vas escoltar. En tot cas, merci per l’interès, perquè fa molta il·lusió que les receptes serveixen d’alguna cosa, i que hi ha gent que llegeix el que escric. Merci de nou!

Trackbacks / Pingbacks

  1. Spaghetti frutti di mare | Tramussos d'Àfrica - 3 Novembre 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: