Arròs basmati amb samfaina

Sent valenciana, l’arròs que més m’agrada és el basmati. Ves per on. Té un toc oriental diferent. Acompanyat de verdures saltejades o samfaina és un molt bon àpat de carmanyola. El cert és que no té massa secrets…

Ingredients: arròs basmati, aigua, oli sal. Per a la samfaina: una albergínia, un carbassó, dues cebes, tres pastanagues, dues tomates, herbes i espècies a voluntat (orenga, pebres…)

Elaboració: bullim l’arròs basmati, rentat prèviament, a foc lent amb una cullerada d’oli d’oliva i una mica de sal. El reservem. Per a la samfaina: es tracta de fer les verdures que ens agraden (jo sóc por ortodoxa) al xup-xup, per ordre de cocció. Jo poso primer dues cebes tallades a juliana, amb una mica d’oli. Quan estan un pèl daurades, hi afegisc les pastanagues. Després l’albergínia en daus i a continuació el carbassó. Per últim, les tomates ratllades. Una mica de sal, i les herbes o espècies que ens agraden. En total, jo trigo uns tres quarts d’hora o una hora.

Servim una base (en forma de muntanyeta-volcà) d’arròs, i a sobre unes cullerades de samfaina. Feu-ne més que menys i ho podeu guardar a la nevera amb un tupper per sopar o dinar els propers dies, en cas de gana urgent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: