Can Kenji: una ‘izakaya’ a Barcelona

Una parella catalano-japonesa, aficionada als platillos de Norte, ens havia recomanat Can Kenji amb èmfasi: un bon lloc on gaudir de platets nipons fets amb cura i amb una certa influència de la cuina local. I efectivament, ha estat una descoberta fantàstica. Gràcies als nostres espies gastronòmics tenim un establiment nou a la llista d’imprescindibles.

Kenji Ueno és de Kyoto, i va arribar a Barcelona ja fa nou anys. Primer va treballar com a cuiner en altres restaurants, després va fundar una empresa de càtering japonès amb la seva dona (la Neus Busquets) i des del maig del 2010, regenta el seu propi negoci. El local és petit, accepten reserves a les taules i també disposen d’una petita barra de fusta, davant de la cuina (per poder veure el ‘show’ en directe, com en d’altres japonesos), que no admet reserves.

La filosofía de Can Kenji és la de les ‘izakayes’  o tavernes japoneses: petits establiments en forma de tasques on es poden menjar platets a qualsevol hora. Encara recordo la que vaig visitar en la meua última nit a Tòquio, situada sota unes vies de tren, en un carreró del barri de Ginza  ple de joves que bevien cerveses i sake al carrer, asseguts tamborets improvisats fets amb capses de cervesa ‘KIRIN’. He recuperat una foto per que us feu una idea de l’ambient…

 

Però anem al gra… Tornant a Can Kenji, per començar vam apostar pel toro’, la ventresca de tonyina, en dues versions diferents. En primer lloc el con (alga amb arròs i tonyina) que ens va recordar als triangles per emportar que tothom tragina amunt i avall al Japó, i que fins i tot es venen en màquines expenedores, als transports públics. I després el niguiri. La qualitat del peix, de primera; l’arròs molt ben bullit, i l’alga cruixent…

Els Rotllets d’ànec marinat amb brots són una delícia absoluta: la pasta d’arròs finíssima embolcalla trossets d’ànec amb verduretes i un toc de coriandre fresquíssim. Em va entusiasmar també la Tempura de sardines amb salsa d’albergínies, miso i anxoves, un acompanyament contundent ni perfecte pels peixets arrebossat i molt ben fregits.  

Un 10 li posaria també a les Mandonguilles de llagostins arrebossats amb shiitake, sobre un brou gustosíssim i uns tallets d’alga cruixent que ens van transportar al Japó a la primera mossegada. Boníssim també el Verat marinat en salsa de soja i Sake dolç a la planxa, i de qualitat el Variat de Sushi (amb makis i nigiris, servit en una safata rodona típica japonesa).

El plat més sorprenent, però, van ser els Lletons caramel·litzats amb vinagre de mòdena i mel, és a dir, ‘mollejas’, la glàndula tiroide de l’animal: la primera vegada estaven deliciosos, la segona, gens encertats pel que fa a la textura. No són aptes per a escrupolosos, per tant tasteu-los només si sou d’experimentar.

Les postres potser és el  més fluix de Can Kenji, i tot i així es deixen menjar. El Gelat de té verd no està malament i el Dorayaki de xocolata una bona picada d’ullet pels que hem crescut amb Doraemon.

Autèntic 100%, amb uns preus ajustadíssims (es pot sopar perfectament per 20 euros amb postres i cervesa inclosa) i una molt bona atenció. Què més es pot demanar? Doncs una última cosa: fan càterings i bento (les capsetes per emportar típiques japoneses)!

Can Kenji. C/ Rosselló, 325 (entre Bailén i Passeig de Sant Joan). Telèfon: 93.476.18. 23. 

Obert tots els dies de la setmana, excepte els diumenges, de 13:00 a 15:30, i de 20:30 fins a les 23:30. També els festius. 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: