Restaurant La Cooperativa (Porrera, Priorat)

Vam arribar al restaurant gràcies a la suggerència de la Marta de Cal Cabré, la casa rural de Pradell de la Teixeta on havíem dormit la nit de dissabte. Volíem dinar bé diumenge, vam demanar referències i no l’haguerem poguda encertar més. El Restaurant La Cooperativa de Porrera, situat a l’antiga cooperativa de la localitat, va obrir fa sis anys amb la voluntat d’oferir cuina casolana i senzilla amb productes de qualitat i proximitat. I el cert és que van aconseguir dibuixar-nos més d’un somriure.

Per començar vam tastar un Gaspatxo de Remolatxa excepcional, amb aquell color morat intens i un raig d’oli coronant la sopa. També un Timbal de Llenties ecològiques amb Guacamole i diferents herbes, fresquíssim i amb vegetals i llegums de molta qualitat.

Altres primers plats que ofereixen són l’Empedrat de Bacallà amb Fesols del Ganxet, l’Amanida de Ruca amb Foie i Confitura de Figues o l’Arròs Salvatge amb espàrrecs verds, per posar només alguns exemples.

De segon, moltes propostes i indecisió, perquè totes ens provocaven bones vibracions. Ens vam atrevir amb el Gall de Pota Negra d’agricultura ecològica, amb el Roast Beef d’Entranya de Vedella amb pesto, amb la Perdiu en escabetx i amb el Fricandó. Racions grans, gustos intensos i gaudi.

Vam deixar per a la propera els Popets de l’Ametlla amb Conill, el Porc Ral d’Avinyó amb confitura de pebrot escalivat o el Curry de Xai amb tomata. Tot no pot ser, ja se sap…

Les postres mereixen també menció a banda, perquè són tota una col·lecció de pastissos casolans espectaculars. Vam compartir, per poder tastar-ne diversos: el Pastís de Xocolata amb Mascarpone, el de Fruites estofades amb galeta (en aquest cas fruits vermells, però també el fan d’albercoc, depenent del producte que hi hagi aquells dies), o el de Formatge amb cireres. Jo em quedo amb el de fruites estofades, en forma de ‘crumble’, que em va semblar excepcional.

Els vins, com a molts restaurants de la comarca del Priorat, ocupen una llista llarguíssima de referències locals, de cada celler i de cada poble de la zona. Ens vam decantar pel Planetes’, un vi que fa l’enòloga Ester Nin amb la seva parella, a la mateixa localitat de Porrera. És una referència biodinàmica (els vins que es fan tenint en compte les fases lunars i influència dels astres), baix en sulfits, de producció ecològica, amb garnatxa i carinyena. Molt especial.


En acabar vam conéixer el Litus (a la sala) i la Mia (cuinera), propietaris i ànima del restaurant, amb qui vam conversar una estona sobre la dificultat de trobar llocs honestos on menjar i també sobre el repte de viure el dia a dia d’un projecte propi d’hostaleria amb il·lusió i passió per la feina ben feta.

Si passeu pel Priorat, ja ho sabeu!

Restaurant La Cooperativa. c/ Unió, 7. Porrera. 977 828 001

Preu: 25 -30 euros per persona.

Anuncis

Etiquetes: , ,

One response to “Restaurant La Cooperativa (Porrera, Priorat)”

  1. Enric says :

    Un restaurant molt especial. Vam tastar el mateix vi: Excel-lent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: