Mercat de la Taronja, Castelló de La Plana

Mercat de la Taronja. Places de Fadrell, Na Violant i Pintor Porcar. Castelló de la Plana. Cada diumenge. Preu de les taronges i clementines: 3 quilos, 2 euros.

Quarta edició ja la d’aquest any del Mercat de la Taronja de Castelló. Es va inaugurar fa només uns dies i aprofitant que aquest cap de setmana he estat per la meua terra, he anat a comprar taronges de les de veritat. S’ha convertit ja en tota una tradició dels diumenges hivernals que passo en família.

Donada la situació crítica que travessa el sector, l’Ajuntament va decidir fa ja quatre anys  ajudar als llauradors a vendre el seu producte sense intermediaris, permetent la instal·lació de punts de venda, tots els diumenges de la campanya de la taronja (fins  a l’abril aproximadament), a la plaça Fadrell, la Plaça Na Violant i la plaça Pintor Porcar. “Els distribuïdors ens paguen les taronges a només 2 cèntims el quilo! És pràcticament regalar-les, és una situació insostenible. Almenys aquesta iniciativa ens ajuda una mica a tirar endavant”, m’explica José, el meu proveïdor de confiança que, a més d’aquesta parada dels diumenges, ven el seu producte en dos establiments (als carrers Poeta Guimerà número 6 i a l’Avinguda del Doctor Clarà número 11) i també per Internet a www.naranjasdecastellon.com. 

Aquesta temporada són unes 60 les parades que ofereixen el seu producte directe de l’hort. Els requisits que demana el consistori són senzills: la fruita ha de ser de finques del terme municipal de Castelló i complir tots els termes legals de manipulació. El pagès ix beneficiat, però també el consumidor, que pot comprar taronges i clementines de primera qualitat a només 2 euros els tres quilos, un preu que s’ha mantingut aquesta temporada. L’any passat es van vendre al Mercat de la Taronja més de 226.000 quilos de cítrics. La veritat és que no m’estranya, perquè el producte que s’hi troba és excepcional. Esperem que dure molts anys…

P.D. El suc de taronja del bar – restaurant ‘Norte’ (c. Diputació, 321 de Barcelona) està fet amb taronges comprades aquí, amb taronges collides de l’arbre pocs dies abans que vos el preneu. Per això només l’ofereixen quan hi ha taronja de temporada… i de veritat.

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: