Pasta fatta in casa

Després de tastar les delícies del Taller de Pasta em van venir ganes de fer-les a casa. Millor dit, feia molts mesos (o fins i tot anys) que volia provar-ho. L’any 2008 vam tornar a casa d’un viatge per Califòrnia carregant una màquina de pasta a la maleta!! Durant les dues setmanes que va durar el road trip la vam carretejar amunt i avall per tot l’estat i part del de Nevada (perquè l’artefacte en qüestió el vam comprar a un outlet de Las Vegas, per només 15 €! No teníem més alternativa que comprar). Per fi, després de tanta història amb la ‘maquineta’, l’hem estrenada.

Per aconseguir una bona pasta fresca el secret està en pastar-la bé, l’estona suficient i amb l’energia necessària. Netegem bé el banc de la cuina i fem una muntanya de farina (amb uns 500 grams), que es transformarà en volcà quan clavem els dits al centre. Al ‘cràter’ hi posarem 3 ous, i ho pastarem enèrgicament durant uns 10 o 12 minuts, fins que quede una massa compacta i elàstica. Hi ha l’opció, si voleu, de posar-hi elements addicionals a la massa, com tinta de sípia (per a obtenir tagliatelle o spaghetti de ‘nero di sepia’, color negre), orenga, alfàbrega o altres herbes (per que ens quedin enganxades a la pasta).

Una vegada tenim la massa, la deixem reposar durant una hora, tapada amb un drap humit per que no s’asseque. Un cop ha reposat, ja podem fer servir la  màquina per estirar la pasta. A poc a poc, anirem fent més fina la massa amb les diferents posicions de la màquina. Quan les diferents peces estan estirades, decidim quina forma els volem  donar: podem fer spaghetti o tagliatelle amb els estris que porta el propi aparell, o ve tallar cercles o quadrats per fer pasta farcida (tortellini o ravioli). A casa ho vam voler tastar tot… Amb ganivet i sense mecanismes, vam tallar uns papardelle (cintes amples) que vam cuinar amb frutti di mare, recepta de la casa (amb tomàquet xerry, all, julivert i musclos). Oh, oh, oh…

També vam experimentar amb el negre de sípia… El resultat està congelat (no els hem tastat encara), però l’aspecte visual és aquest…

I una altra part de la massa la vam convertir en tortellini. Hi ha tantes opcions com vulguem per als farcits i vam optar per carbassa (tallada a trossos, cuita al forn i aixafada amb forquilla) amb nous i parmesà. També podem fer pera amb gorgonzola, espinacs amb parmesà, tomàquet amb mozzarella, funghi amb pernil…  La salsa pot ser el que li doni el toc de gust  més fort o més suau en funció del farcit. El maridatge que vam fer servir per la carbassa i les nous va ser un pesto vermell amb tomàquets secs, all, nous, oli d’oliva i una miqueta de parmesà. Excepcional!

Repetirem segur, l’experiència és divertidíssima. Requereix temps, però és ideal per passar un matí de cap de setmana a la cuina. Apte per a nens, si teniu ganes d’un bon ‘xafarranxo’…

Anuncis

2 responses to “Pasta fatta in casa”

  1. Silvia says :

    Ostres, si ara mateix fóra dissabte al matí em posava a fer pasta!!! té tot molt bona pinta… i segur que està millor!!!

  2. cristina says :

    A vore si vos animeu a viatjar amb la maquineta cap a Castelló i fem l’experiment amb els nebots. Jo m’encarregue de netejar després.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: