Recepta per al Gran Recapte d’Aliments

Continua durant el dia d’avui el Gran Recapte d’Aliments, una iniciativa solidària que mereix un aplaudiment col·lectiu per l’esforç de muntar una gran logística per a captar i repartir 1.400 tones de menjar. Des d’ací em vull sumar a la proposta de Blogs conta la fam de publicar receptes amb alguns dels productes que es demanen prioritàriament (conserves de peix, oli, arròs i llet).

Segur que esteu d’acord amb mi que uns bons cigrons, que ens aporten energia i ens atipen, poden ser un plaer gourmet de primer nivell. Us deixo una recepta que ja havia publicat al bloc, però que recupero per la seua senzillesa i el seu preu assequible: Cigrons amb espinacs i ou dur.

Ingredients (per a 5 persones): 

2 pots de cigrons en conserva, 2 cebes tendres, 150 grams de pernil en daus, 3 ous bullits, 300 grams d’espinacs, sal, oli.

Preparació: 

Si tenim una bossa d’espinacs ja rentats (que és el més pràctic), només els hem de posar a bullir amb una mica d’aigua durant un parell de minuts,  escórrer-los bé per que no queden aigualits, i reservar-los. D’una altra banda bullim els ous, els pelem, els tallem a trossets petits i els apartem.

Daurem les dues cebes tendres amb una mica d’oli (tallades a dauets petits o en juliana molt fina, com vulgueu). A continuació, hi posem el pernil. Deixem que es barregen els gustos una mica, i afegim els cigrons (prèviament rentats amb aigua i escorreguts!!). Quan tot ha agafat ja oloreta i gust de conjunt, hi aboquem els espinacs i ho remenem tot.  El plat s’acaba afegint l’ou dur a trossets. Bon profit!

cigrons

Anuncis

Etiquetes:

3 responses to “Recepta per al Gran Recapte d’Aliments”

  1. Cristina says :

    Un bon plat tradicional, que a més es super sa!

  2. cristina says :

    M’has donat la idea per dinar demà. Aquesta nit ho prepararé. Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: