Entrepans de tonyineta i tomata, l’especialitat de CASA VILLALOBOS

CASA VILLALOBOS 006

Casa Villalobos. Carrer Empedrat, 13. Elx. Preu: menys de 10 €.

A Elx es fa difícil trobar un bar o restaurant agradable obert durant la Setmana Santa. Per sort se’m va encendre la llumeta i vaig demanar consell a una companya de RAC1, amb part de sang il·licitana. Resulta que la seua família, els Villalobos, regenten, des de fa tres generacions, un local històric del centre de la ciutat: el Casa Villalobos, obert el 1932 al carrer Empedrat. Es tracta d’un bar modest, amb rajola, fluorescents, bufandes futboleres i fins i tot una reproducció del bust de la Dama d’Elx en un dels racons. Més autèntic, impossible.

CASA VILLALOBOS 008

Els de la terra es reuneixen al final de la vesprada al Villalobos per sopar l’especialitat de la casa: entrepans “de tonyineta i tomata”que la Fina prepara amb rapidesa, sobre el taulell de pedra. La mecànica es converteix en ritual: obrir la barra de pa, reomplir amb unes cullerades de tomata triturada i col·locar damunt la tonyina desmollada, extreta d’una llauna d’aquelles de quilo, o bé anxoves o ventresca. La tradició marca acompanyar l’entrepà amb uns envinagrats variats, a granel, que ens entreguen en paperines de paper setinat i que ens pesen en una bàscula antiga, de les de plat. Optem per les olives aixafades i les cebes en vinagre. Per beure, una Estrella Levante, de Múrcia, a tocar de la terra on estem.

CASA VILLALOBOS 003

El Villalobos és un punt de trobada clàssic de la ciutat, fins a tal punt que existeix una associació Amics de Villalobos que organitza esmorzars amb gent representativa dels diferents sectors de la ciutat. Això sí, no espereu grans delicadeses, ni estovalles, ni copes de vidre. Parlem d’un bareto entranyable, amb bon ambient i públic variat, perfecte per fer un mos i sentir parlar valencià amb localismes peculiars.

Anuncis

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: