CREPS!

Us deixo aquí el meu primer article a Time Out, per si un dia us ve un antull de creps i no teniu hemeroteca a ma. Si heu de triar, sense dubtar-ho, Le P’ty Mon o Les 3 Pommes. Afegeixo algunes fotos de collita pròpia, les que al mig del text. Que aprofiti!

CREPS

Creps!

Galettes de fajol o creps més fines de blat convencional. Dolces o salades. Bretones, catalanes o del món. Un petit plaer, ràpid i senzill, a l’abast de totes les butxaques en temps de crisi. Rosanna Carceller un recorregut pels millors establiments on menjar-les.

Le P’ty Mon

Petit univers bretó encapçalat per la Montse Bosch, que ja regentava el Ty-Bihan al mateix local. Entre les seves galettes de blat sarraí (fajol) hi ha diversos hits. Apunteu l’Espisal, amb salmó fumat, espinacs, brie, emmental i pesto verd o vermell; o la Vegetariana amb porros, ceba caramel·litzada, xampinyons naturals, espàrrecs verds, canonges, tomàquets xerry, nous i un toc oriental amb salsa de soja. Com a entrants, conserves bretones La Belle Iloise (sardines o tonyina sobre uns blinis). I per beure, cerveses Britt, de la mateixa zona.

Krampus

Sopars romàntics en un entorn bonic i que s’adapta a totes les butxaques. Això és el que podeu trobar en aquest restaurant de Sarrià, amb interiors de fusta de pi i un petit pati. La base de les tradicionals galettes bretones es combina amb ingredients d’arreu del món en una cuina que és un obrador a la vista. Un exemple és la Italiana, amb tomàquet sec i mozzarella a dins i oli d’alfàbrega per fora. Tampoc no es queda curta la d’Ànec, amb una combinació de porros, pètals de pernil d’ànec i dàtils per sobre d’una base d’emmental. Delicioses.

 316

Les 3 Pommes

La Nelly i en Fréderic porten aquesta típica i acollidora creperia bretona des de fa gairebé 20 anys. Si voleu començar amb un aperitiu d’allò més francès, podeu fer un tast de Picon–bière, licor que es beu tradicionalment amb la cervesa. La seva carta de galettes és infinita. Us recomanem la contundent Champagnarde, amb salsitxa, xampinyons i formatge, servida amb mostassa de Dijon que podeu afegir al vostre gust, o la Chanel, amb espàrrecs, ou, bacó, emmental i confitura de ruibarbre. Aquí la sidra –brut bouché– els arriba de la Normandia.

1486

Creperie Bretonne

A Barcelona es mengen creps des de l’any 69 i aquest va ser el primer local en oferir-les. Quan Madame Ricau es va jubilar, va traspassar el negoci a l’Archi i en José, que encara hi són. No us espanteu en entrar-hi: fotografies descolorides, quadres de tota mena i moltes capes de pintura de coloraines. Hi trobareu plats Duralex i creps senzilles a menys de 6€. Triomfen les bàsiques de pernil, formatge, ou i xampinyons, combinats de mil maneres. Però també en fan de més elaborades, com les dolces flamejades. Tasteu la de xocolata amb coco.

Advertisements

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: