Amanida de fesols i bacallà

Feia temps que no compartia amb vosaltres una recepta. Aquesta setmana passada, amb ganes de menjar llegums d’una manera fresca, vaig recórrer al llibre “Cuinar per  ser feliç” de Carme Ruscalleda, amb plats classificats per estacions i elaboracions fàcils molt ben explicades (és un dels que més faig servir quan vaig escassa d’idees). En aquesta ocasió vaig optar per fer una versió pròpia del Tartar de bacallà amb mongetes i el resultat va ser una excel·lent amanida d’estiu. Preneu nota.

Ingredients (per a 3 persones):

Uns 400 o 500 grams de fesols (mongetes) cuits, uns 300 grams de bacallà dessalat i esqueixat, dues tomates, olives verdes sevillanes, olives negres, ceba tendra, mitja ceba tendra, un all, julivert, oli, un raig de suc de llimona, pebre negre, sal.

Elaboració:

Escorrem bé els llegums cuits i els barregem en un bol amb les tomates picades, la ceba tendra picada, el bacallà esqueixat a trossets menuts i les olives verdes i negres, també picades.

A banda fem una vinagreta, picant en un morter l’all, on afegirem el julivert també picat (millor amb ganivet), l’oli, el raig de suc de llimona, la sal (compte que el bacallà és salat!) i el pebre negre. Barregem la vinagreta amb l’amanida, corregim de sabors, al nostre gust, afegint més llimona, sal o pebre si cal, i ja està llesta per servir. Fresca, nutritiva, sana i boníssima. En la vinagreta està la clau de plats com aquests.

IMG_2670

I quin plaer, sucar amb pa el líquid que queda al plat, barreja de l’aigua de la tomata i els fesols, oli i llimona… Mmm…

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: