La RAMONA i la MARIA. Humor, menús, pastissos i tuppers

RAMONA BAR. Carrer Roger de Flor, 262. Barcelona.

Atreta pels comentaris de bloguers i xarxes socials, amb la necessitat d’omplir la panxa però també de gaudir en la mesura del possible, he anat a tastar el menú de migdia de La Ramona. El bon rotllo i el sentit de l’humor que desprèn el negoci a Internet, amb fotos i piulades desenfadades que piquen l’ullet al potencial client, s’aprecien només arribar al local. Modern, amb pissarra que explica l’oferta, taules de fusta i il·luminació càlida, atreu al que hi passa, fa venir ganes d’entrar-hi. Pastissos exposats sota campanes transparents, ampolles de vermut, tamborets alts de color a la barra, i les dues propietàries, l’Àngela i la Cristina que atenen les taules. A la cuina oberta a la vista, la Maria es dibuixa engrescada – només fa un mes i mig que hi treballa, però és ja peça clau de l’engranatge-.

LA RAMONA (19)

Esperem uns minuts i de seguida podem seure. De primer, Amanida verda amb mongeta Perona i fonoll. S’agraeix sortir de la clàssica amanida amb enciam, tomàquet i poca cosa més, però potser per acabar de fer-la especial, caldria algun altre ingredient. I per posar-nos perepunyetes, les boletes de pebre negre es fan difícils d’esquivar. Ara bé, un descobriment el fonoll confitat o escabetxat! Inici més que digne.

LA RAMONA (1)

I també Rotllets de pernil dolç farcits de ruca, tomàquet sec, nous i mató. Més gustosos que l’amanida, un plat lleuger i original per obrir la gana.

LA RAMONA (4)

De segon, uns Calamarcets amb favetes, guisats, amb salsa i servits en bol, per menjar amb cullera i sucar-hi pa. Bravo! Bona textura i sabor reconfortant, una manera sensacional de menjar productes del mar i vegetals. Encert total.

LA RAMONA (5)

L`Arròs de conill amb bolets molt millor que la majoria d’arrossos de menú de migdia, tot i que, pel meu gust, un punt massa fort, endevino que pel pebrot vermell. Això va a gustos, i jo reconec que sóc una mica maniàtica amb l’excés d’aquesta hortalissa, que pot emmascarar els sabors. El conjunt, però, gens malament. Punt de cocció correcte!

LA RAMONA (9)

Per postres un Brownie amb una textura gens pesada i bastantes nous (mai en tinc prou en un brownie, ho reconec, són un valor afegit d’aquest dolç que sovint trobo a faltar). Tall en la justa mesura per no haver de sortir rodolant del local.

LA RAMONA (10)

Tot, per 11 euros, una ganga en els temps que corren. Ara em queden ganes de tornar per tastar les tapes, amb títols tan suggeridors com els Dips de llagostí amb salsa romesco, Magret d’ànec amb maduixots, el Tataki de Tonuyina o el Foie Micuit trufat del Xef … O les postres fora del menú, com el Recuit de Drap D.O. Fonteta amb mel, o la Sablée de Pera al Caramel. Es nota que aquí es cuina amb ganes, amb amor pel que es fa.

Tot això és el que podeu trobar a la Ramona, sí, però com deia al títol d’aquesta entrada, també vull parlar de les idees de la Maria, la cuinera de l’establiment, professional de la pastisseria i autora del blog Margarides i Albercocs, un projecte original i digne d’exploració, amb serveis tan cridaners com els espectaculars esmorzars que proposa a domicili o la cuina pel post-part: “Deixa’t cuidar, Deixat’t cuinar”. Sí, sí, ho heu llegit bé. Per aquells dies de puerperi en què fer la compra és impensable i pensar en cuinar esdevé un autèntic malson, la Maria ofereix àpats cuinats a casa que t’arriben a casa, a l’hora pactada i amb tuppers perfectament ordenats. Pots deixar els plats a criteri de la xef  o bé escollir-los tu mateixa. Al·lucinant, no?

regala-cuina-al-postpart

Si el que voleu és que els vostres fills o nebots s’ho passin pipa embrutant-se de xocolata, també podeu dissenyar a mida la vostra petició: tallers a la carta que la Maria organitza sense problema. Un pastís digne de foto? També els dissenya al gust del consumidor, per festes, aniversaris, casaments o l’esdeveniment que volgueu. Un exemple que he trobat a la seva web, el New York Cheesecake… Oh, my God!

cheesecake

No em direu que no és digna d’aplaudiment una emprenedora com aquesta. Sort i per molts anys!

Etiquetes: , , , , ,

4 responses to “La RAMONA i la MARIA. Humor, menús, pastissos i tuppers”

  1. Rosa Rodriguez says :

    Felicitats per descubrir una profesional com la Maria !! fa anys que la segueixo, ella a La Garriga, jo des de Cardedeu i puc dir que la relació que Maria té amb la cuina es molt més important i profund que el de una simple (amb tot els meus respectes per les profesionals) cuinera :)))

  2. maria ines says :

    Conocí el lugar en mi primer viaje a Barcelona. Estupendo y cálido. Especial cocina y atención como en casa. Para recomendar.

  3. Miriam says :

    Simplement genial! Primer el menú s ha de provar però el tema de deixa’t cuidar em sembla un encert total! Em sembla q hauré de seguir d’aprop aquest restaurant…

Trackbacks / Pingbacks

  1. La Rosanna Carceller a Ramona | Margarides i albercocs - 11 Novembre 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: