VERMUT i SANT JORDI
Arriba Sant Jordi i amb ell els llibres de gastronomia que es publiquen en tromba: entrepans, hamburgueses, gintònics, pa… Qualsevol producte de moda serveix per intentar fer-ne un best seller a l’estil Alma Obregón i les seves magdalenes de coloraines. La fal·lera gastro no s’acaba. Gràcies a fenòmens com el ja pesadíssim #Leóncomegamba, la tonteria va a més. I sembla que ara tot personatge famós o pseudo famós que ho vulgui pot escriure un llibre. Recopil·lació d’anècdotes o de receptes i… apa! a vendre s’ha dit!
De vegades, però, hi ha llibrets petits i modestos que et sorprenen. Aquests dies m’he trobat amb un exemplar que m’ha fet passar bones estones de feina i que m’ha acostat a un món que desconeixia. Sabeu que el vermut va néixer a Alemanya? O quines herbes i fruites es fan servir per elaborar-lo? Quins són els establiments històrics de Catalunya on anar a fer un vermut i unes bones escopinyes? Jo, ara, ja ho sé. Gràcies a “Teoria i pràctica del Vermut”, de Josep Sucarrats, Miquel Àngel Vaquer i Sergi Martín, publicat per Ara Llibres. Un bon regalet per aquest Sant Jordi si teniu un amic de la “generació vermut”.