VERMUT i SANT JORDI

teoria-i-practica-del-vermut-457Arriba Sant Jordi i amb ell els llibres de gastronomia que es publiquen en tromba: entrepans, hamburgueses, gintònics, pa… Qualsevol producte de moda serveix per intentar fer-ne un best seller a l’estil Alma Obregón i les seves magdalenes de coloraines. La fal·lera gastro no s’acaba. Gràcies a fenòmens com el ja pesadíssim #Leóncomegamba, la tonteria va a més. I sembla que ara tot personatge famós o pseudo famós que ho vulgui pot escriure un llibre. Recopil·lació d’anècdotes o de receptes i… apa! a vendre s’ha dit!

De vegades, però, hi ha llibrets petits i modestos que et sorprenen. Aquests dies m’he trobat amb un exemplar que m’ha fet passar bones estones de feina i que m’ha acostat a un món que desconeixia. Sabeu que el vermut va néixer a Alemanya? O quines herbes i fruites es fan servir per elaborar-lo? Quins són els establiments històrics de Catalunya on anar a fer un vermut i unes bones escopinyes? Jo, ara, ja ho sé. Gràcies a “Teoria i pràctica del Vermut”, de Josep Sucarrats, Miquel Àngel Vaquer i Sergi Martín, publicat per Ara Llibres.  Un bon regalet per aquest Sant Jordi si teniu un amic de la “generació vermut”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: